• Slideshow01

    Organic food 4 you


    Danas gotovo već zaboravljena,
    ekološka proizvodnja hrane ponovno biva otkrivena.

O nama

Naša misija je proizvodnja zdrave hrane.

Proizvodimo hranu ali ne konvencionalnim načinom, već prirodnim, ekološkim uzgojem za kojeg smo se uvjerili kako nije jednostavan, ali je dugoročno održiv. Razlika koju imaju naši proizodi u odnosu na istovrsne uzgojene konvencionalnim putem motivacija su koja izvana možda nije vidljiva, ali u konačnici razlikuje proizvod od ostalih.

Usljed globalnog zagrijavanja, općeg zagađenja planete i pojave potpuno nepredviđenih događaja ljudi različito interveniraju u prirodi kako bi kratkoročno zaštitili stanovništvo. U takvim uvjetima ekološka proizvodnja postaje sve izazovnija. 

Ekološka poljoprivreda je strogo kontrolirana i kao takva treba ostati.

Tako smo 2011. suprug i ja, nakon trogodišnjeg planiranja uložili vlastitu ušteđevinu u pokretanje obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. Trudimo se svake godine povećati površine i obraditi što više zemlje. Naš OPG ima u vlasništvu 12 ha zemlje. U plodoredu uzgajamo buču, pir i druge kulture ovisno o potrebama i sezoni. Buča i pir su nam primarne kulture i za njih smo relativno dobro tehnološki opremljeni /vlastita mehanizacija za obradu tla, kombajn, sušare, linije za pranje, čišćenje, poliranje, sortiranje, punjenje, pakiranje i ostalo/ ali se uvijek može bolje.

Premda se čini kako je buče lako uzgojiti, no to uopće nije tako, a osobito ne u ekološkoj proizvodnji. Najveći izazov je riješiti se korova. U ekološkoj proizvodnji uništavamo ga isključivo mehaničkim putem. Osnovnu gnojidbu i prihranu vršimo isključivo certificiranim ekološkim gnojivima ili stajnjakom s ekoloških farmi, a poznato je kako buča voli „bogato“ humusno tlo.

Pir ima skromnije zahtjeve prema klimatskim i zemljišnim uvjetima kao i prema agrotehnici. Otporan je prema štetočinama i bolestima. Sjeme je zaštićeno s nekoliko slojeva ljuskica koje ga štite od vanjskih zagađenja, te je stoga pogodan za ekološku proizvodnju.

Proizvodimo i stavljamo na tržište bučino ulje, različite oblike i veličine pakiranja bučinih koštica te pira i pirovih prerađevina. Tako osim sirovih koštica imamo u ponudi čokoladirane koštice kao odličnu zdravu poslasticu. Namaz (pesto) od bučinih koštica radimo po posebnoj recepturi i koristi se kod pripreme raznih jela od tijesta, riže ili jednostavno kao namaz na kruhu. Pir se može kupiti u zrnu, mljeven ili kao priove mekinje. Naše proizvode preporučujemo svima koji žele jesti zdravo, koji žele znati što jedu a da pri tom imaju spoznaju kako je hrana proizvedena s puno pozitivne energije u sebi.